16. nov
 
Sol og dårlig smøring

Publisert: 10.aug.2018 07:27
Oppdatert: 17.aug.2018 07:26

Denne sommeren har vært helt uten sidestykke, hva gjelder dager med sol og varme. Det har også undertegnedes kropp fått merke.

Jeg er av typen som trenger god tid for å bli brun. Det holder ikke å ligge en halvtime å grille på hver side. Nei, jeg må nærmest bo i sola i ukevis før en kan se på meg at jeg har vært utendørs.

I sommer har jeg faktisk greid å opparbeide noe som kan minne om en svakt beige farge. I alle fall fra knærne og ned til føttene, i ansiktet, og fra overarmene og ut. Men det er ikke bare bare å skulle jevne ut dette skillet, når brunfargen kommer så treigt som den gjør.

På ferietur i Danmark, besøkte vi en fin, hvit sandstrand like utenfor København. Den dagen var jeg innbitt på å gjøre noe med de likbleke «dødsonene» på kroppen. – Nå, nå skal du til pers! Tenkte jeg stille da jeg vrengte av meg skjorta og la meg ned på badehåndkleet, godt saltet etter en tur i vannet og nylig innsauset i solkrem faktor femti.

Det gikk ikke lange tida før varmen ble uutholdelig. Jeg måtte ut i vannet igjen. Etter en liten dukkert, ble jeg oppmerksom på ei dame som ville ha kontakt. – Jeg tror du lige skal op og smøre dig, sa hun. Jeg forstår utmerket godt dansk, men der og da ble jeg litt satt ut, og hun gjentok på engelsk: – I think you should go find some more sunscreen. Da gikk det opp for meg at jeg kjente en sviende følelse på ryggen. Jeg gikk opp av vannet til mine nærmeste, og fikk samme kommentar fra dem. Skjorta kom på med en gang.

Vel hjemme, tok jeg en kikk på skadeverket i speilet. Brystet og magen var stadig like bleike. På sidene gikk det et loddrett skille. Og ryggen? Rød som en kokt hummer.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke