15. feb
 
Pride viser at vi har plass til hverandre

Publisert: 14.sep.2018 11:31
Oppdatert: 14.sep.2018 11:47

Pride handler om at vi viser hverandre at vi har plass til mangfold, dette er lokalsamfunns sjanse til å stå sammen og vise seg aktivt inkluderende. Når vi går sammen med regnbueflagg viser vi at kollegaer, naboer, mødre og søsken kan få høre til og at vi setter pris på at de er som de er, og at de kan få elske hvem de vil.

For når det kommer innlegg på trykk i HA som forsøker å male et bilde av din seksualitet som en del av en stor, skummel og grenseløs bevegelse trenger vi Pride. Når den samme kronikkforfatteren anklager ditt liv for å være farlig eller skape psykisk uhelse for barn, så trenger vi å stå opp for hverandre og vise hverandre at vi er gode nok og at vi kan få høre til. For det noe som skaper uhelse hos både barn og voksne er det nettopp å ikke oppleve støtte i egen identitetsutvikling, eller ikke å få høre at man er god nok som man er.

LES OGSÅ: Pride i Hamar. Jeg makter ikke å tie

Når man i fjor kunne lese om en mann i Hamar som ble slått fordi han var homofil, er det med å skape stress eller engstelse for andre. For å skape en annen fortelling, for å vise andre, og kanskje spesielt barn og unge, at Hamar er et godt sted å vokse opp, trenger vi å møtes i gatene og feire Pride på Hamar nå på lørdag.

LES OGSÅ: Heller ikke jeg makter å tie

Derfor er vi i FRI Innlandet utrolig glade for at både biskop og ordfører deltar og for den positive oppmerksomheten Hamar Pride har fått. Regnbueflagget er viktig, for det viser at vi har plass til mangfold, og at lokalsamfunnene står sammen for inkludering og mangfold.

Faktaopplysning: Pride på Hamar er et privat initiativ som er uavhengig av FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfolds sine øvrige Pride-arrangementer.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke