16. jun
 
Utbygging i Ottestad og «postnummer»-politikk

Publisert: 12.jun.2019 17:32
Oppdatert: 12.jun.2019 17:45

Svar til Nils A. Røhne og Grete Teigset Solli.

Her er det noen poenger som vi vil få bedre frem: Nærmiljølista Ottestad skjønner og synes det er fint at folk vil bo i Ottestad, og ønsker flest mulig velkommen, men det betyr ikke at det er plass til alle som ønsker det. Vi mener at en utbygging av Ottestad må foregå i et slikt tempo at kapasiteten på skoler, barnehager, veier, idrettsanlegg og VA, holder følge med befolkningsøkningen.

Vi ønsker en utbygging på Åkershagan og andre områder som er vedtatt utbygget velkommen, men vi mener også at disse områdene må bygges ut før en tar i bruk dyrket mark. Vi evner også å se hele kommunen under ett. Vi mener at når størstedelen av planlagt utbygging og befolkningsvekst legges til Ottestad, så vil dette gå utover utbygging og utvikling av andre områder i kommunen.

Hvis det er slik at skatteinntekter fra fremtidige innbyggere skal finansiere sin egen infrastruktur, så vil det ta flere år før dette er på plass, og midlertidige løsninger må tas i bruk. Vi valgte å starte Nærmiljølista Ottestad, fordi vi mener at innbyggerne i Ottestad er underrepresentert i kommunestyret, og vi ønsker å delta i prosesser som påvirker nærmiljøet vårt. Vi ser allerede nå før valget at vi har klart å få fokus på flere saker som angår Ottestad, og som kanskje ikke hadde fått noen oppmerksomhet om vi ikke hadde eksistert.

Nærmiljølista Ottestad er opptatt av å ta vare på det gode bomiljøet og det unike kulturlandskapet i Ottestad.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke