23. sep
 
Asiatisk kyllingsalat
Dette er en rask og superenkel kyllingsalat der du godt kan bruke restene fra gårsdagens kyllingmiddag. Friske urter og en hot dressing gir masse smak.

Publisert: 25.jun.2018 11:17
Oppdatert: 25.jun.2018 11:17

Ingredienser 4 porsjoner:

400 g stekt kylling lårfilet, kyllingfilet eller grillet kylling

2 sjalottløk

1 boks cherrytomat

1 dl grovhakket frisk mynte

1 dl grovhakket thaibasilikum eller vanlig basilikum

1 pk. blandet babybladsalat

3 ss solsikkekjerner

Hot dressing:

2 båter hvitløk

1 grønn chili

1 ss revet frisk ingefær

2 lime

2 ss sukker

3 ss fiskesaus (asiatisk)

3 ss olje

Slik gjør du:

1. Del kyllingkjøttet i mindre biter med fingrene. Finhakk sjalottløk og del cherrytomater i to. Bland kylling, løk og tomater i en vid bolle. Vend inn mynte og basilikum.

2. Finhakk chili og hvitløk, og bland med revet ingefær, limesaft, sukker, asiatisk fiskesaus og nøytral olje. Smak eventuelt til med salt og pepper.

3. Hell dressingen over kyllingen og bland godt. Anrett salat på et stort fat og fordel kyllingblandingen over.

4. Dryss over solsikkefrø og server med en gang.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke