22. feb
 
Bidos
Det er samefolkets nasjonaldag i dag, og da passer det bra med Bidos, samefolkets tradisjonelle festmat til middag. Det finnes mange ulike oppskrifter, og den kan lages både med og uten jevning. Denne oppskriften er blottet for jåleri.

Publisert: 05.feb.2018 10:13
Oppdatert: 05.feb.2018 10:13

Ingredienser 4 porsjoner:

500 g kokekjøtt av reinsdyr eller reinsdyrstek (med bein)

3 ss hvetemel

1 l vann

4 potet

2 gulrøtter

1⁄2 løk

eventuelt 2 dråper sukkerkulør

Slik gjør du:

1. Del kjøttet i små biter og ha det i en gryte.

2. Lag meljevning ved å røre sammen mel og ca. 3 dl av vannet (kaldt).

3. Hell meljevningen (bruk gjerne en liten sikt for å unngå klumper) over kjøttet og tilsett resten av vannet. La det koke opp under omrøring.

4. Skrell potet og del i to. Skrell gulrot og kutt i tykke skiver. Hakk løk. Ha poteter og grønnsaker i gryta og kok til poteter og kjøtt er mørt.

5. Smak til med salt og pepper. Ønsker du en mørkere saus kan du tilsette noen dråper sukkerkulør.

Server med grovt brød, smør og tyttebær. Du kan gjerne variere gryten med purreløk og andre grønnsaker.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no