16. nov
 
Brødpudding
Brødpudding er en god gammel slager av en dessert som aldri bør glemmes – så utrolig god og så lett å lage.

Publisert: 09.jul.2018 10:27
Oppdatert: 09.jul.2018 10:27

Ingredienser:

7 skiver tørt eller gammelt brød

5 dl helmelk

5 egg

frøene fra 1 vaniljestang eller en ts vaniljesukker

2 1⁄2 dl sukker

2 plommer i terninger

1 ss smør til smøring av form

Slik gjør du:

1. Bland egg, melk, sukker og vanilje i en bolle.

2. Skjær brødet i skiver og legg dem i røren. La brødskivene ligge til de har trukket til seg all væsken.

3. Kutt plommer i terninger og vend forsiktig inni brødblandingen.

4. Smør en ildfast form med smør og hell brødblandingen oppi.

5. Stek brødpuddingen midt i ovnen på 130 °C i 40 minutter. Den er ferdig når den er blitt stiv.

6. Serveres varm med et lett melisdryss og sesongens bær. For en ekstra mektig og flott dessert kan det piskes litt krem med konjakk å ha ved siden av brødpudding.

(matprat.no)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke