17. nov
 
Eplekake i langpanne
En saftig eplekake er noe som blir tatt godt imot, og om høsten får du friske, sprø norske epler som gjør kaken ekstra god.

Publisert: 04.sep.2018 13:03
Oppdatert: 04.sep.2018 13:03

Ingredienser 16 porsjoner:

7 epler

Saften av 1 sitron

1⁄2 kg romtemperert smør

1⁄2 kg sukker

8 egg

1⁄2 kg hvetemel

3 ts vaniljesukker

3 ts bakepulver

2 ss smør til langpanna

Topping:

2 ss sukker

1 ss malt kanel

100 g grovhakkede mandler eller hasselnøtter

Slik gjør du:

1. Forvarm stekeovnen til 190 °C.

2. Skrell epler, del dem i to, fjern kjernehuset og skjær i skiver. Legg skivene i en bolle med kaldt vann tilsatt sitronsaft

3. Pisk smør og sukker hvitt, tilsett ett og ett egg og visp det godt sammen.

4. Sikt hvetemel, vaniljesukker og bakepulver inn i smørkremen og bland godt.

5. Smør en liten langpanne, ca. 25 x 40 cm og hell i røren. Bruk en slikkepott til å jevne ut overflaten.

6. Stikk epleskivene ned i deigen i et fint mønster. Fortsett å «mette» deigen med epleskiver til du har brukt opp alle. Dryss over sukker, kanel og hakkede mandler/nøtter.

7. Stek kaken nederst i ovnen i 40–45 minutter. Test med en spiss kniv eller trepinne om den er gjennomstekt. Avkjøl på rist. Server gjerne med litt krem eller vaniljeis.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke