25. feb
 
Finnbiff
Reinsdyrskav er enkelt og raskt å lage nydelige matretter av. Skavet kan legges rett i stekepanna fra fryseren, og sammen med et beger rømme, litt sopp og krydder har du et festmåltid på rekordtid.

Publisert: 29.jan.2018 09:24
Oppdatert: 29.jan.2018 09:24

Ingredienser 4 porsjoner:

400 g reinsdyrskav

2 ss smør til steking

250 g frisk sjampinjong

150 g bacon

1 dl vann

3 dl seterrømme

1 dl melk

3 skive ekte geitost

5 knuste einebær

1⁄2 ts. tørket timian

Slik gjør du:

1. Ta reinsdyrskav ut av fryseren og legg det noen minutter på kjøkkenbenken. Det er best å steke skavet halvtint.

2. Del sopp i båter og bacon i små terninger og brun det raskt i en panne med litt smør. Ha det over i en gryte.

3. Varm stekepannen på nytt og ha i litt mer smør. Stek skav i flere omganger på høy varme til det begynner å få farge. Ha det over i gryten etter hvert.

4. Tilsett vann, kok opp og senk varmen. La det småkoke i 10 minutter.

5. Tilsett rømme, melk, geitost, knuste einebær og timian, og la gryten trekke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Server med potetmos eller kokte poteter og rørte tyttebær.

(matprat.no)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no