18. nov
 
Gratinert sjøkreps
Gratinert sjøkreps med pisket urtesmør, hvitløk og urter. Et festmåltid som passer perfekt til en sommerkveld med gode venner.

Publisert: 24.jul.2018 11:03
Oppdatert: 24.jul.2018 11:03

Ingredienser 4 porsjoner:

12 ferske sjøkreps

150 g smør

2 båter hvitløk

2 ss frisk gressløk

1 ss frisk dill

1 ss frisk kjørvel eller estragon

revet skall av 1 sitron

Slik gjør du:

1. La smøret ligge i romtemperatur til det er mykt. Ha det i en kjøkkenmaskin og pisk det på middels hastighet til det er lyst og luftig

2. Finhakk hvitløk og urter og vend de inn i smøret. Ha smøret i en sprøytepose.

3. Del sjøkrepsen i to på langs og knekk klørne ved leddene. Legg sjøkrepsen i en langpanne. Fordel urtesmøret over sjøkrepsen slik at alt kjøttet dekkes.

4. Gratiner sjøkrepsen i ovnen på 250 °C i 4–5 minutter. Riv sitronskall over og server sammen med brød eller en god salat.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke