19. sep
 
Kalkungryte
Renskåret kalkunfilet er en flott råvare vi bruker lite av. Her har vi laget en spennende gryte med masse smak.

Publisert: 21.aug.2018 14:51
Oppdatert: 21.aug.2018 14:51

Ingredienser 4 porsjoner:

750 g kalkunfilet

2 ss smør

1 pose stjerneløk (delikatesseløk)

200 g frisk sjampinjong

5 dl hønsebuljong (utblandet)

1⁄2 ts tørr sennep

1⁄2 ts paprikapulver

1 ss worcestershiresaus

2 ss tomatpuré

1⁄2 ts sukker

1⁄2 ts kvernet pepper

3 dl matfløte

250 g aspargesbønner

Slik gjør du:

1. Skjær kalkunfileten i strimler. Varm en stekepanne med litt smør eller margarin og brun strimlene raskt. Krydre med salt og pepper. Ha dem over i en gryte.

2. Ha resten av smøret i pannen og brun sopp og løk raskt. Ha det over i gryten.

3. Kok ut stekepannen med litt vann og hell det i gryten.

4. Tilsett buljong, sennep, paprika, worcestershiresaus og tomatpuré. Kok opp og la alt småkoke til kjøttet er mørt.

5. Tilsett matfløte og smak til med sukker, salt og pepper. Del aspargesbønner i to og ha dem i gryta de siste fem minuttene før servering. Server med ris eller potetmos.

(matprat.no)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke