24. sep
 
Kokt laks
Kokt laks med agurksalat og sandefjordsmør er en rotekte norsk middagsklassiker.

Publisert: 16.jul.2018 12:04
Oppdatert: 16.jul.2018 12:04

Ingredienser 4 porsjoner.

800 g laks i skiver

2 l vann

6 ss salt

2 ts hel pepper

Agurksalat:

1 agurk

2 ss vann

1 ss sukker

1 ss eddik, 7 %

1⁄2 ts salt

1⁄4 ts malt hvit pepper

Sandefjordsmør:

200 g kaldt smør i terninger

2 dl kremfløte

1 ss hakket frisk kruspersille

1 ss sitronsaft

1⁄2 ts salt

1⁄4 ts malt hvit pepper

600 g potet

Slik gjør du:

1. Sett over potetene til koking.

2. Bland sammen vann, eddik, sukker, salt og pepper. Skjær agurk med ostehøvel og legg skivene i laken.

3. Kok opp kremfløte til sandefjordsmøret, og la fløten koke inn til litt under halvparten. Ta gryten av varmen og pisk inn smørterninger, litt etter litt. Tilsett hakket persille og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

4. Kok opp vann i en vid kjele. Tilsett salt og pepperkorn. Legg i fisken og la den trekke i ca. 10 minutter. Det skal ikke koke. Den er ferdig når beinet lett slipper fisken.

(matprat.no)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke