20. sep
 
Koteletter i form
Løft hverdagsmiddagen et par hakk og la nakkekotelettene få den siste varmebehandlingen i stekeovnen i selskap med fløtestuet spinat.

Publisert: 23.jul.2018 15:27
Oppdatert: 23.jul.2018 15:27

Ingredienser 4 porsjoner:

4 nakkekoteletter av svin

Fløtestuet spinat:

1 båt hvitløk

2 vårløk

1 ss margarin

3 dl kjøttbuljong (utblandet)

1 dl matfløte

1 dl parmesan

400 g frisk spinat

1⁄2 ts salt

1⁄2 ts kvernet pepper

Slik gjør du:

1. Finhakk hvitløk og vårløk, og stek det raskt i en stekepanne. Hell i buljong og matfløte. La det koke raskt opp mens du rører hele tiden. Bland godt inn parmesanen og vasket spinat. Det kan se mye ut i starten, men spinaten faller fort i sammen. Smak til med salt og pepper.

2. Ha spinaten over i en ildfast form og legg kotelettene på toppen.

3. Krydre kotelettene med salt og pepper og stek dem brune på begge sider i en stekepanne på middels sterk varme.

4. Sett formen midt i ovnen på 200 °C og la det steke i 15 minutter.

Server nakkekotelettene med kokte poteter eller pasta.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke