22. jan
 
Kyllingkjøttkaker
Tradisjonelle kjøttkaker lages av kjøttdeig, men kan like gjerne lages av kyllingkjøttdeig. Med brun saus, kålstuing og tyttebærsyltetøy får kyllingkjøttkakene tradisjonelt følge.

Publisert: 02.des.2017 14:32
Oppdatert: 02.des.2017 14:32

Ingredienser 6 porsjoner:

800 g kyllingkjøttdeig

2 egg

2 ts. salt

1 ts. pepper

1⁄2 ts. malt muskat

smør til steking

2 poser kjøttkakesaus

Kålstuing:

ca. 1200 g hodekål

2 ss smør

6 ss hvetemel

6 dl melk

1 ts. salt

1⁄2 ts. malt muskat

Slik gjør du:

1. Rør kyllingkjøttdeig godt inn med egg, salt og krydder. Form deigen til runde kaker og stek dem i litt smør.

2. Lag brun saus av pose og legg kjøttkakene i sausen. La alt trekke noen minutter.

3. Skjær kålen i litt store biter og kok dem så vidt møre i lettsaltet vann. Hell av vannet.

4. Lag hvit saus ved å smelte smør, røre i melet og spe litt og litt med melken. Kok opp etter hver speing. Ha kålen i den hvite sausen og smak til med salt og muskat.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no