22. feb
 
Kyllingpai med spinat
Lag gjerne paien når du har ledig tid. Da har du enkel mat å varme på senere.

Publisert: 30.jan.2018 13:50
Oppdatert: 30.jan.2018 13:50

Ingredienser 4 porsjoner:

Paibunn:

150 g smør

200 g hvetemel

ca. 2 ss vann

Fyll:

4 kyllingfilet i biter

1 ss margarin

1 løk

200 g frisk spinat

5 egg

3 dl melk

1 ts. salt og 1⁄2 ts. pepper

10 svarte oliven

100 g revet hvitost

Slik gjør du:

1. Smuldre smør og mel og tilsett vann til en smidig deig. La deigen hvile kaldt i ca. 1/2 time.

2. Trykk deigen ut i en paiform og prikk bunnen med en gaffel. Stek i ovn ved 200 °C i ca. 15 minutter.

3. Ha margarin eller olje i en varm stekepanne. Vent til det slutter å bruse, og stek kyllingbitene og finhakket løk. Tilsett renset og vasket spinat og fres det til spinaten faller sammen. Fordel alt på den forstekte paibunnen.

4. Hell over sammenvispet egg, melk, salt og pepper. Dryss delte oliven og revet ost på toppen. Stek paien videre i ca. 25 minutter til den er gyllenbrun.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no