16. nov
 
Linsesalat med egg
Lag deg en deilig linsesalat med bakt søtpotet, linser og masse deilig grønt. De kremete eggeplommene fungerer som en ekstra dressing.

Publisert: 06.jul.2018 10:40
Oppdatert: 06.jul.2018 10:40

Ingredienser 4 porsjoner:

600 g søtpotet

2 ss olje

1⁄2 ts salt

4 egg

2 bokser grønne linser (à 290 g)

2 rødløk

2 bunt reddik (à 225 g)

1 pakke rucola (à 65 g)

Dressing:

4 ss balsamicoeddik

2 båt finhakket hvitløk

4 ss olivenolje

1⁄2 ts salt og 1⁄2 ts pepper

Slik gjør du:

1. Skjær søtpotet i små terninger. Ha litt olje på terningene og krydre dem med salt og pepper. Stek dem på et bakepapirkledd stekebrett i 15 minutter, eller til de er møre, på 200 °C.

2. Kok egg i 8 minutter og avkjøl dem under rennende kaldt vann. Skrell eggene og del dem i to.

3. Skyll linser i et dørslag og la dem renne godt av seg.

4. Kutt løk og reddik i tynne skiver.

5. Legg opp søtpotet, linser, rødløk, reddiker og rucola til en salat.

6. Visp sammen balsamico og olivenolje og smak til med salt og pepper.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke