17. nov
 
Linsesalat med fetaost
En lun og deilig linsesalat med masse gode smaker som godt kan serveres alene sammen med godt brød, eller som tilbehør til for eksempel kalkun.

Publisert: 14.jun.2018 11:18
Oppdatert: 14.jun.2018 11:17

Ingredienser 4 porsjoner:

250 g linser, brune/svarte Puy eller grønne

1 granateple

2 snittet vårløk

1 pose babyspinat (à 65 g)

4 stilker finhakket frisk basilikum eller annen frisk urt

100 g smuldret fetaost

Dressing:

2 ts dijon sennep

1 ss sukker eller flytende honning

3 ss eplesider, eller rødvinseddik

1 båt finhakket hvitløk

1 ts salt (gjerne urtesalt)

1⁄2 ts pepper

1 dl oliven- eller rapsolje

Slik gjør du:

1. Kok linser i en kjele med lettsaltet vann til de er møre, men fortsatt har litt tyggemotstand. Mens linsene koker forbereder du resten. Rens granateple, plukk ut kjernene og ha dem i en litt stor bolle. Riv spinat og basilikum grovt, og ha det bollen.

2. Visp sammen sennep, sukker/honning, eddik, hvitløk, salt og pepper i en liten skål. Spe inn olje mens du rører.

3 Hell av kokevannet på linsene og skyll dem raskt i kaldt vann. La dem renne godt av seg.

4. Bland linsene med resten av ingrediensene i bollen og ha i dressingen. Rør alt sammen og smak til med mer salt og pepper om nødvendig. Bland forsiktig inn fetaost til slutt.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke