22. feb
 
Lofotsodd
Lammekjøtt kokt med grønnsaker, det er mat som smaker. Sodd regnes både som hverdagsmat og som festmat og egner seg like godt til begge deler

Publisert: 22.jan.2018 10:06
Oppdatert: 22.jan.2018 10:06

Ingredienser 4 porsjoner:

1 kg lammebog i skiver/biter

1 l vann

1 løk

2 skiver kålrot

2 skiver sellerirot

2 gulrøtter

1 purre

4 poteter

1⁄2 ts. frisk timian

1 ts. salt

1⁄2 ts. pepper

Slik gjør du:

1. Kok kjøttet mørt med salt og timian ca. 30 minutter.

2. Del grønnsakene opp i litt store terninger og la det koke videre i 15 minutter.

3. Smak til med salt, pepper og timian. Server med flatbrød eller grovbrød.

Hvis du ønsker å lage en enklere variant av sodd kan du bytte ut grønnsakene med en lapskaus- eller gryteblanding.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no