19. sep
 
Øllebrød
Øllebrød – en av de eldste danske matrettene, og for mange en «elsk – eller hat-rett». Her kan rester av rugbrød sammen med en ølskvett bli en god og fyldig dessert.

Publisert: 21.jun.2018 12:01
Oppdatert: 21.jun.2018 12:01

Ingredienser 4 porsjoner:

8 skiver grovt rugbrød

5 dl lyst øl

3 ss honning

2 dl rosiner

1⁄4 ts salt

2 ts malt kanel

saft og skall av 1 appelsin

Til servering:

4 ss yoghurt naturell

15 moreller

1 ts brunt sukker

Slik gjør du:

1. Riv rugbrød i mindre biter og legg i en bolle. Hell over øl og dekk med et klede. Sett til side i minst 4 timer, gjerne over natten.

2. Ha det bløtlagte brødet over i en kjele og tilsett honning, rosiner, kanel og finrevet appelsinskall. Kok opp over middels varme. Rør om av og til, og pass på at det ikke svir seg i bunnen av kjelen.

3. Senk varmen og la det småkoke til brødet har løst seg opp og blitt glatt. Bruk en tresleiv eller lignende til å knuse store biter.

4. Ta kjelen av varmen og rør inn appelsinsaft.

Server øllebrødet varmt i dype skåler med yoghurt og friske moreller. Dryss gjerne over litt rørsukker.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke