20. feb
 
Pizza med egg
Egg passer til alt! Også pizza. Det er faktisk en gjenganger på italienske pizzarestauranter, og heter da gjerne Bismarck.

Publisert: 16.jan.2018 10:46
Oppdatert: 16.jan.2018 10:46

Ingredienser 4 porsjoner:

1 ts. tørrgjær

4 dl lunkent vann

1 ts. salt

275 g ekstra finmalt pizzamel

250 g hvetemel

2 dl pizzasaus

100 g ferdigrevet ost

4 egg

Slik gjør du:

1. Rør gjæren ut i litt av vannet. Tilsett italiensk tipo 00 mel sammen med salt. Hvetemel tilsettes litt av gangen til deigen ikke er klissete.

2. Denne pizzaen kan lages uten pizzaovn. Sett på ovnen på høyeste temperatur. Sett inn stekeplaten (uten bakepapir).

3. Fordel pizzadeigen på bakepapirark. Lag gjerne porsjonspizza. Smør på pizzasaus, la det være igjen en centimeter mot kanten. Fordel osten over.

4. Knekk egget på midten av hver pizza. Når ovnen og platen er helt varm, dra forsiktig bakepapiret med den ustekte pizzaen over på en varm stekeplate. Trikset er høy varme på kort tid, ca. 10 minutter. Pizzaen skal være gyllen og sprø.

Server med urte-og rømmedressing.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no