16. nov
 
Pulled pork i stekeovnen
Pulled pork kommer fra sørstatene i USA, der nakkene langtidsgrilles over trekull i 12–16 timer. Vi har gjort en variant som lages i stekeovnen.

Publisert: 04.jul.2018 10:59
Oppdatert: 04.jul.2018 10:59

Ingredienser 6 porsjoner:

1 1⁄5 kg beinfri svinenakke

5 ss dijonsennep

5 ss rub-a-dub (krydderblanding)

Pulled pork juice:

1 dl eplejuice

3 ss eplesidereddik

2 ss rub-a-dub (krydderblanding)

1⁄2 ss salt

Slik gjør du:

1. Forvarm ovnen til 120°C

2. Smør svinenakken med sennep og dryss over rub. Legg kjøttet i en ildfast form og stek i 8 timer, eller til kjernetemperaturen når 88 °C.

Du kan kjøpe ferdig rub i matbutikken, eller lage selv. Vår oppskrift på rub finner du lenger ned på siden.

3. La kjøttet hvile i 15 minutter før det skjæres, hakkes eller rives. Riv kjøttet ved hjelp av to grillklyper, gafler eller bruk fingrene.

4. Når kjøttet er revet eller hakket, blander du inn eplejuice, eplesidereddik, rub og salt.

Pulled pork kan serveres i burgerbrød med en god coleslaw, som alternativt kjøtt til taco eller i en deilig sandwich.

(matprat.no)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke