20. feb
 
Risburger med biff
En tradisjonell koreansk matrett for deg som ikke tåler gluten eller vil prøve noe nytt.

Publisert: 15.sep.2017 06:21
Oppdatert: 15.sep.2017 06:56

Ingredienser 4 porsjoner:

800 g entrecôte eller ytrefilet av storfe

1 rødløk

3 båter hvitløk

1⁄2 potte frisk koriander

1 ts revet frisk ingefær

1 1⁄2 dl sesamolje

1 dl soyasaus

4 ss sesamfrø

Tilbehør:

8 blad hjertesalat

2 ts sriracha (asiatisk chilisaus)

1⁄2 potte frisk koriander

Risburger:

300 g sushiris eller jasminris

1 ts salt

1 ss risvineddik

2 ss ristede sesamfrø

Slik gjør du:

1. Skjær kjøttet i tynne strimler, og ha det i en bolle. Finhakk rødløk og koriander, riv hvitløk og ingefær og ha det i. Hell i sesamolje og soyasaus og dryss over sesamfrø og bland godt. La kjøttet stå i 3 timer, eller over natten.

2. Kok ris med lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Avkjøl noe og bland inn risvineddik og sesamfrø.

3. Bruk en rund utstikker eller en liten rund form (8-10 cm i diameter), og form små «burgerbrød» 1–2 cm tykke. Sett dem kjølig, slik at risen setter seg litt.

4. Fres kjøttet i flere omganger i en varm stekepanne med olje, 1–2 minutter.

5. Fyll burgeren med salatblad, kjøttet, srirachasaus og frisk koriander.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no