22. jan
 
Rompudding
Rompudding er en klassisk juledessert.

Publisert: 21.des.2017 12:09
Oppdatert: 21.des.2017 12:09

Ingredienser 8 porsjoner:

5 gelatinplater

5 eggeplomme

5 ss sukker

1 dl rom

5 dl kremfløte

Kirsebærsaus:

1 boks hermetiske kirsebær, ca. 4 dl

ca. 1 dl vann

2 ss sukker

1/2 sitron, saften

1/2 ss potetmel

Slik gjør du:

1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Klem ut så mye vann som mulig og smelt dem over lav varme til de er helt flytende.

2. Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis. Ha kremfløten i en tykkbunnet kjele og gi den et oppkok. Rør litt av den varme melken inn i eggedosisen under stadig visping, og hell så blandingen over i den varme melken. Visp hele tiden. Varm opp til kokepunktet og visp inn rom og den smeltede gelatinen i en tynn stråle.

3. Avkjøl puddingen litt og hell den over i en ønsket serveringsform. La puddingen stivne i kjøleskap i et par timer.

Kirsebærsaus:

1. Sil kirsebærene og ta vare på saften. Bland saften med vann til du har 4 dl væske. Smak til med sukker og sitronsaft, og visp inn potetmelet.

2. Kok opp under stadig visping. Ta kjelen av varmen idet det koker. Avkjøl sausen og tilsett kirsebærene.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no