14. nov
 
Rullekake
Rullekake er en gammel klassiker – og favoritt hos både store og små! Rullekake er kanskje en av de raskeste kakene du kan lage av trygge, norske egg. Vi har fylt den med bringebærsyltetøy, men du kan selvfølgelig fylle den med det du liker aller best.

Publisert: 30.jul.2018 11:48
Oppdatert: 30.jul.2018 11:48

Ingredienser 1 porsjon:

4 egg

120 g sukker (1 1/4 dl)

120 g hvetemel (2,5 dl)

1⁄4 ts bakepulver

Fyll:

2 1⁄2 dl bringebærsyltetøy (gjerne hjemmelaget)

Slik gjør du:

1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.

2. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.

3. Sikt mel og bakepulver sammen og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Bre røren utover en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i stekeovn i 8–10 minutter.

Ha et par små smørklatter under bakepapiret i langpannen slik at det blir lettere å bre røren utover papiret.

4. Legg et ark bakepapir på benken og strø sukker på. Hvelv rullekaken over på papiret og la langpannen ligge over kaken til den er avkjølt.

5. Smør på et tynt lag syltetøy og rull kaken sammen, gjerne ved hjelp av bakepapiret. Pakk kaken litt stramt inn i papiret og legg den kjølig med skjøten ned.

(matprat.no)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke