22. jan
 
Sandkaker
Sandkaker, en klassiker som hører julen til, og er for mange ett av de sju slag.

Publisert: 15.des.2017 09:14
Oppdatert: 15.des.2017 09:13

Ingredienser:

100 g skåldede mandler

250 g hvetemel

200 g romtemperert smør

1 egg

100 g sukker

ca. 2 ss flytende margarin eller smeltet smør til pensling

Slik gjør du:

1. Mal skåldede mandler på en mandelkvern eller i en foodprosessor.

2. Smuldre mel og smør sammen i en bolle. Ha i den malte mandelmassen, egg og sukker. Bland deigen godt sammen, dekk til bollen med plastfolie og la deigen hvile ca. 1 time i kjøleskap.

3. Sett stekeovn på 175 °C. Pensle sandkakeformer godt, gjerne to ganger, med flytende margarin.

4. Trykk deigen ut i formene. Stek kakene midt i stekeovn i 10–15 minutter.

5. Avkjøl kakene helt før de tas ut av formene.

Oppbevar sandkaker i en tett kakeboks.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no