20. feb
 
Sashimi
Sashimi er en sunn, enkel og velsmakende rett med rå fisk. Server den kun som den er, som en forrett eller som en del av en sushimeny.

Publisert: 17.jan.2018 13:12
Oppdatert: 17.jan.2018 13:12

Ingredienser 4 porsjoner:

400 g lakseloin, uten skinn og bein.

4 stk. reddik

1⁄2 sitron

4 ss soyasaus

4 ss lakserogn

4 ss frisk koriander

1⁄2 ts. wasabi

Slik gjør du:

1. Skjær laksen i 2–3 millimeter tynne skiver. Skjær på skrå og på tvers av fibrene i fiskekjøttet. Anrett sashimiskivene på et flatt fat.

2. Skjær reddikene i tynne skiver.

3. Press saften av sitronen og bland den med soyasausen.

4. Legg reddikskiver, lakserogn, koriander og wasabi rundt laksesashimien.

5. Drypp sitron- og soyablandingen rundt.

Fisk som skal brukes til ceviche, sushi og sashimi må dypfryses i et døgn før den brukes for å ta livet av eventuelle parasitter. Norsk oppdrettslaks har ikke slike parasitter og trenger derfor ikke fryses før tilberedning.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no