16. nov
 
Seibiff
Sei er med sitt litt mørke kjøtt en anvendelig og smakfull matfisk Seibiff med løk er god, norsk tradisjonsmat og en velkjent hverdagsklassiker.

Publisert: 28.aug.2018 13:48
Oppdatert: 28.aug.2018 13:48

Ingredienser 4 porsjoner:

800 g seifilet

4 ss hvetemel

2 ts salt

1 ts pepper

2 ss margarin til steking

3 løk

2 ss margarin til steking

Salat:

1⁄2 purre

1 boks cherrytomat

100 g frisk spinat

2 ss olivenolje

Slik gjør du:

1. Skjær løk i skiver. Smelt margarin og stek løken på middels varme til den er myk og mørk gyllen. Smak til med salt og pepper og hold den varm.

2. Skjær fisken i porsjonsstykker. Bland mel, salt og pepper i en dyp tallerken og vend fiskestykkene i melblandingen. Rist av overflødig mel.

3. Varm en stekepanne med margarin. Når det slutter å frese er det varmt nok til at fisken kan legges i. Stek den i 2–3 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen på bitene. Hold fisken varm i stekeovnen på 100 °C.

4. Skjær purreløk i tynne skiver og del cherrytomater i fire. Fjern de groveste stilkene på spinaten og bland alt i en bolle. Drypp over olivenolje og krydre med salt og pepper. Server med kokte poteter.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke