15. des
 
Solid kafeteriamat
Mattest: På kafeen på Obs! på Olrud går du for å spise tradisjonell kafeteriamat. For det er akkurat det du får, og den er av det solide slaget.

Publisert: 11.aug.2017 06:57
Oppdatert: 11.aug.2017 07:08

Skal du ha noe mer fancy enn kjøttkaker, løvbiff, biffsnadder, hamburger og den slags, har du gått på feil sted. Med mindre du er ute etter tradisjonsmat som for eksempel elghakk og raspeball, for det setter en spiss på menyen. På tirsdag var elghakk en av dagens retter til 119 kroner. En stor porsjon, med tyttebær i plastbeger og flatbrød på disken – ga god valuta for penga.

Og det var det tydeligvis mange som var klar over. For utpå eftan var det ganske mange som opplevde at det ikke var mer elghakk igjen.

– Det tyder på at det er en populær rett, sier Hanna. – Og et populært sted, sier Henriette.

For kafeen på Obs! ser ut som et stamsted for svært mange. Midt på dagen er det tydeligvis mange av kundene som kjenner hverandre. Kanskje de møtes dagen før også, og dagen etter. For det fungerer litt som ei bydelskro for folk i nærheten.

Mange ser ut til å være pensjonister. Alle ser ut til å kose seg.

Litt lenger utpå eftan ser det ut til at det er folk kommer rett fra arbeid, for det er plutselig fullt av folk i arbeidsdresser langs disken.

Dagens retter vises på tavla ved inngangen. Mens resten av menyen vises med bilder over disken, slik kafeteriaer har for vane.

Utvalget er tradisjonelt, og prisene er det ikke noe å si på. Det dyreste er burgeren til 179 kroner, bortsett fra bifftallerkenen.

– Det bør være en bra hamburger som koster like mye som biff, sier Hanna.

– Og så er det gratis kaffe til middagen, bemerker Hanna. – Det betyr litt det også, hvis du sparer 56 kroner til kaffe for to.

Servicen er enkel. Du bestiller og betaler ved disken, og der får du maten også. Skal du ha dessert, henter du den i glassdisken. Etterpå får du lov til å rydde av bordet selv.

– Presentasjonen er ikke så veldig lekker, sier Henriette, som balanserer en stor porsjon elghakk på en godt fylt tallerkenen til bordet.

– Og medisterkakene svulmer, selv om det er liten porsjon, sier Hanna (99 kroner). – For pålessede tallerkener er nok en del av stilen og sjarmen.

– Så det er nærmest grådighet som får en til å velge dessert, sier Henriette. Som smeller til med en Verdens beste (54 kroner), etter nærmest å ha slikket tallerkenen ren for elghakk.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no