18. nov
 
Sommerskinke
Deilig sommermat som er enkel å lage og super ta med seg på stranden.

Publisert: 05.jul.2018 12:24
Oppdatert: 05.jul.2018 12:24

Ingredienser 8 porsjoner:

1 1⁄2 kg røkt skinke

1 1⁄2 kg nypotet

1 dl friske urter, hakket

1 purre (det hvite), eller vårløk, strimlet

100 g hakket sylteagurk

Dressing:

2 eggeplommer

4 s ansjosfileter

1 båt hvitløk

4 ss parmesan, revet

4 ss vineddik

2 dl olivenolje

2 ss worcestershiresaus

salt og pepper

Slik gjør du:

1. Del de største potetene i to, og kok dem knapt møre. Hell av vannet og la potetene dampes tørre. Avkjøl.

2. Bland eggeplommer, ansjos, hvitløk, parmesan og vineddik og kjør det sammen i hurtigmikser eller med stavmikser. Spe inn olivenoljen litt etter litt og smak til med Worchestershiresaus, salt og pepper. Spe sausen med litt vann om nødvendig.

3. Hell det meste av dressingen over potetene og bland alt. La stå og trekke smak en stund, og smak til med salt og pepper. Server resten av dressingen ved siden av.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke