20. feb
 
Stekt sei med sopp
Seien er full av smak, og egner seg spesielt godt til steking. Her har du en variant med sopp, løk, grønnkål og sesamolje.

Publisert: 31.jan.2018 09:58
Oppdatert: 31.jan.2018 09:58

Ingredienser 4 porsjoner:

800 g skinn- og beinfri seifilet

2 ss eller smør margarin

2 poser boil-in-bag ris

1 ts. salt og

1⁄2 ts. kvernet pepper

2 ss olivenolje

200 g aromasopp

3 sjalottløk

2 båter hvitløk

1 rød chili

100 g ferdig vasket grønnkål

1 ss sesamolje (kan utelukkes)

Slik gjør du:

1. Del seifileten i porsjonsstykker og krydre med salt og pepper.

2. Smelt smør eller margarin i en varm stekepanne. Når det slutter å bruse kan du legge i fisken. La den steke i 3–4 minutter, til den har en fin, gyllen farge. Snu den forsiktig, senk varmen og la den steke ferdig i 3–4 minutter til, avhengig av tykkelsen på fiskestykkene.

3. Skrell og skjær løk i skiver. Skjær sopp i skiver. Skrell og finhakk hvitløk. Finhakk chili.

4. Kok ris etter anvisning på pakken.

5. Varm olje i en ny stekepanne. Fres sopp, løk, hvitløk og chili til det begynner å få fin farge.

6. Ha i grønnkålen og stek videre til den faller sammen og blir myk. Smak til med salt, pepper og sesamolje (om ønskelig).

7. Fordel soppblandingen på fire tallerkener og legg fiskestykkene oppå. Server med ris ved siden av.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no