22. jan
 
Svinekam med tilbehør
Svinekam er tradisjonsmat, og tradisjonsmat er veldig i tiden. Satt sammen med spennende tilbehørsretter gir det en ramme for hyggelige måltider.

Publisert: 07.des.2017 13:24
Oppdatert: 07.des.2017 13:24

Ingredienser 6 porsjoner:

1 1⁄2 kg svinekam uten bein

3 ts. salt

1 1⁄2 ts. kvernet pepper

5 dl kokende vann

Slik gjør du:

1. Forvarm stekeovn til 230 °C.

2. Bruk en skarp kniv og lag ruter i svoren. Gni svinekammen inn med salt og nykvernet pepper. Legg den i en langpanne eller en ildfast form.

Syns du det er vanskelig å rute svoren, kan svinekammen dampes først og rutes etter damping.

3. Hell på kokende vann og dekk formen med aluminiumsfolie. Damp svinekammen i stekeovnen i ca. 45 minutter.

4. Ta formen ut av ovnen, ta av folien og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av svinekammen. Sett formen tilbake i stekeovnen, og stek videre på 175 °C til termometeret viser 74 °C. Dette tar 1 – 1,5 timer. La svinekammen hvile i ca. 15 minutter før du skjærer i den.

Her er svinekammen servert med appelsinsalat, fylte sjampinjonger, stekt sikori, glaserte poteter, sennepsdressing og en rødbetterte.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no