22. jan
 
Taco med kylling
Server kyllingkjøttdeig med bønner, guacamole og salsa i sprø tacoskjell.

Publisert: 11.jan.2018 13:24
Oppdatert: 11.jan.2018 13:24

Ingredienser 4 porsjoner:

Kjøtt- og bønnefyll:

400 g kyllingkjøttdeig

4 ss olje

1 hakket løk

2 båt finhakket hvitløk

1 revet gulrot

1⁄2 boks hermetiske brune bønner

1 boks hermetiske tomater

1 ts. paprikapulver

ca. 2 krm malt kanel (kan sløyfes)

ca. 2 krm chilipulver (smak til med)

salt og pepper

2 krm tørket oregano

4 tacoskjell

Tomatsalsa:

1⁄2 rød chili

1⁄2 rød paprika

1 boks hermetiske tomater

4 ss frisk basilikum

2 dl olivenolje

2 pressete lime

2 ts. salt

1⁄2 ts. pepper

Slik gjør du:

1. Varm olje i en kjele og stek kjøttdeigen på middels varme.

2. Tilsett løk, hvitløk og gulrot og la det steke med kjøttdeigen til løken blir blank (ikke brun). Ha i bønner, hermetiske tomater og krydder. La alt trekke på svak varme i 5 minutter.

3. Varm tacoskjellene i ovnen i ca. 5 minutter og fordel fyllet på dem.

4. Ta frøene ut av chili og paprika med teskje. Ha alle ingrediensene i en matprosessor. Kjør maskinen til alt er grovhakket. Smak til med salt og pepper.

Server tacoskjellene med rømme, mais, paprika, guacamole, tomatsalsa, salat og revet ost.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no