18. nov
 
Tradisjonell ertesuppe
Tradisjonell ertesuppe kokt på svineknoke er god, solid bondekost som egner seg året rundt til både hverdag og fest. Og pannekaker hører med som dessert!

Publisert: 27.jun.2018 12:22
Oppdatert: 27.jun.2018 12:22

Ingredienser 4 porsjoner:

1 lettsaltet svineknoke

200 g tørkede gule erter

1 løk, finhakket

1 sellerirot, i terninger

2 laurbærblad

2 l vann

2 gulrøtter, i terninger

1 purre, i ringer

4 stilker frisk timian

Slik gjør du:

1. Legg erter i rikelig med vann over natten. Hell av vannet før du begynner med de andre forberedelsene.

2. Legg svineknoke, erter, løk, selleri, laurbærblad og timian i en gryte. Hell på ca. 2 liter vann, og kok opp.

3. Skum godt av, og la det trekke i 3 timer under lokk.

4. Tilsett gulrot og purre når det er 20 minutter igjen av koketiden.

5. Ta opp svineknoken, skjær av kjøttet og legg det tilbake i suppen.

Smak til suppen med grovmalt pepper og server med flatbrød, annet godt brød og godt smør.

(matprat.no)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke