16. nov
 
Ungarsk gulasj
Gulasj er en kraftig gryterett med masse smak, og en av nasjonalrettene i Ungarn. Her er en kjapp versjon med mørt, norsk storfekjøtt i terninger, paprika, tomat og krydder.

Publisert: 07.sep.2018 12:49
Oppdatert: 07.sep.2018 12:49

Ingredienser 4 porsjoner:

Ingredienser 4 porsjoner:

400 g flatbiff av storfe i 2x2 cm terninger

2 ss margarin til steking

2 grovhakkete løker

2 båter finhakket hvitløk

1 boks tomatpuré à 140g

2 ts paprikapulver

4 poteter i 3x3 cm terninger

2 røde paprika i biter

1/2 purre i strimler

1 l vann

2 kjøttbuljongterninger

1 ts hele karvefrø

1 ts salt og 1/2 ts pepper

Slik gjør du:

1. Varm margarin i en kjele og brun kjøttet i flere omganger. Legg det over på en tallerken.

2. Fres løk og hvitløk i en kjele til løken er myk og blank. Bland inn det ferdigstekte kjøttet. Rør inn tomatpuré og paprikapulver.

3. Tilsett potet, paprika, purre, vann, buljong og karve. Kok opp og senk varmen. La gryten småkoke i 20–30 minutter, eller til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper.

(matprat.no)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke