20. mar
 
Årets store hitparade
Det var tett mellom slagerne da deLillos gjestet Hamar kulturhus og Kirsten Flagstad-salen lørdag kveld.

Publisert: 16.jan.2016 23:34
Oppdatert: 16.jan.2016 23:34

- En kjempekveld. DeLillos var en stor del av oppveksten vår, smiler Karoline Hagen. Hun var på plass sammen med søsteren Ingeborg Hagen etter å ha blitt enige om at de denne julen skulle gi hverandre konsertbillett i julegave. 

- Det var pappa som introduserte oss for deLillos, og jeg husker godt fredagskvelder og bilturer med deLillos på platespilleren tidlig på nittitallet, mimrer Ingeborg Hagen. For søstrene Hagen passet det helt perfekt at kulturhuset skulle få besøk av de legendariske rockerne.

Lørdagens arrangement var nemlig var aller første deLillos-konsert.

- Dette er helt perfekt. Det er bra at man slipper å reise til Oslo for å ha mulighet til å oppleve slike konserter, slår hun fast.

I Kirsten Flagstad-salen er det plass til totalt 700 på parketten foran scenen, og det var rimelig trangt om plassen da samtlige av de 605 frammøtte menneskene var på plass.

DeLillos ble dannet i Oslo i 1984, og regnes i dag som et av landets viktigste og mest historiske rockeband. Bandet har vunnet to Spellemannspriser, og er kjent som en av de fire store i norsk rockehistorie sammen med Raga Rockers, Jokke & Valentinerne og DumDum Boys. 

"Suser av gårde" fra 1986, "Hjernen er alene" fra 1989 og "Neste sommer" fra 1993 regnes som bandets tre viktigste utgivelser. Bandets siste album "Rett og Slett livet" ble utgitt i 2011. 

Bandets katalog er uten sidestykke i forhold til antall slagere, og flere av bandets største hits står er i dag som historiske landeplager å regne. "Smak av honning", "Rett og slett livet", "Min Beibi Dro av Sted", "Neste sommer", "Kokken Tor" og "Nitten åttifire" og "Hjernen er alene" var blant låtene under konserten som utviklet seg til å årets store hitparade i Hamar,

DeLillos består i dag av Lars Lillo-Stenberg, Lars Fredrik Beckstrøm, Øystein Paasche og Lars Lundevall. 

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
FOTO: KRISTIAN EINANG
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke