27. mai
Magnhild Winsnes: Sterk bokdebutant.Foto: Åse Holte
 
Fint om starten på ungdomstida
Søskenbarna Hanna og Siv møtes igjen på sommerferie, som de har pleid å gjøre. Men ferien blir helt annerledes denne gangen.

Publisert: 25.jan.2018 08:10
Oppdatert: 25.jan.2018 08:25

For Siv er i ferd med å gjøre sine første erfaringer i ungdomslivet. Og Hanna er fortsatt mest et barn. Men i løpet av en sommer kan mye skje. Og det gjør det i Magnhild Winsnes’ «Hysj» – en fantastisk fin, øm og lydhør skildring av overgangen fra barn til ungdom.

«Hysj» er ei barne- og ungdomsbok som skiller seg fra de fleste, ikke minst i sjanger og utstyr. Det er en grafisk roman, i slekt med tegneserieromanen. Og Magnhild Winsnes utvikler formen på en både original og vakker måte. Winsnes er bokdebutant, men har erfaring som animatør. Blant annet har hun vært hovedanimatør på Torill Koves film «Moulton og meg», som ble nominert til Oscar i 2015.

«Hysj» har sin særegne styrke i illustrasjonene. Det er i disse historien fortelles, og Winsnes har sikkert blikk for ømheten og spenningene i forholdene mellom jentene. Men også de korte tekstene i talebobler er gode, og er tatt ned til det helt enkle. Til sammen gjør de dette til ei bildebok av de helt sjeldne.

Terningkast: 6

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke