27. mai
Marte Michelet
 
Veldig godt om det vonde

Publisert: 08.feb.2018 06:45
Oppdatert: 08.feb.2018 08:03

Hvem sto bak forsøket på å utslette jødene fra Norge? Hvordan kunne forbrytelsen skje?

Marte Michelet nøster trådene helt tilbake til begynnelsen av 1900-tallet og fletter sammen ekte historier på mesterlig vis i «Den største forbrytelsen». Om den jødiske familien Braude, om de norske, nazistiske byråkratene, om tyskerne og frontkjemperne som gjorde deportasjonene til Auschwitz mulig.

Researchen som ligger bak denne rystende fortellingen kan ta pusten fra deg. Hva som hente, de tragiske skjebnene til enkeltmenneskene, er godt kjent for de fleste, men med denne boka setter Michelet jødeutryddelsen inn i brede, sosiale og historiske perspektiver.

Til tross for de mengdene med tørt arkivmateriale Michelet må ha gått gjennom, makter hun å gjøre «Den største forbrytelsen» til en høyst levende og gripende skildring av nettopp de forbrytelsene mot enkeltmennesker og mot jødene som helhet som ble begått under okkupasjonsårene i Norge. Og dette er ikke fiksjon.

Michelet vant Brageprisen i 2014 for boka, som også er på trappene til å bli filmatisert med Marius Holst som regissør.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke