24. mar
FOTO: NORDISK FILM DISTRIBUSJON
 
Ikke dypere enn ubåten

Publisert: 03.jan.2019 06:32
Oppdatert: 03.jan.2019 06:40

«Hunter Killer» vasser i klisjeer, forutsigbarhet og fattige forklaringer. Filmen er drivende, men dårlig.

«Hunter Killer» regissert av Donovan Marsh, er en ganske typisk amerikansk krigsfilm. Det friske med den er at den foregår mye under vann i ubåt – et annerledes og klaustrofobisk element – og at handlingen tar en vending i hvem som er fiende og venn.

Ellers er det mer ris enn ros.

Hovedsakelig er det under overflaten i Nordishavet handlingen utspiller seg, men handlingen går også parallelt med elitestyrker på land, slik man ofte finner i en slik amerikansk actionfilm. Det dyrkes «helter» – tøffe i trynet og likegyldige i sin voldelige akt.

Filmen prøver for hardt å være dristig og tøff, men overdriver gang på gang – og blir til syvende og sist overfladisk og patetisk.

Filmen legger opp tråder til både kjærlighetshistorier og karakterer man gjerne skulle visst bakgrunnen til, men greier aldri å gå dypere enn der ubåten er.

Filmen framstår som rotete, da man aldri får gode svar på spørsmål. «Hunter Killer» vasser i klisjeer, forutsigbarhet og fattige forklaringer.

Historien er drivende og spennende, men fortsatt dårlig. «Hunter Killer» er kun enda en skyteglad amerikansk krigsfilm, som ikke treffer blink.

TERNINGKAST: 2

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke