24. mar
Til Hamar: Simen Loe spiller på Musikkverket den 3. november, og i kulturhuset den 17. november – det blir første gang han spiller i Hamar med dette musikkprosjektet.FOTO: Espen Haakonsen
 
Loe skal ut på vegen
Simen Loe fra Hamar skal på veien med albumet «Pioneer». Det blir første gang han er på turné – og turen, den spanderer fylket.

Publisert: 02.nov.2018 10:53
Oppdatert: 02.nov.2018 10:58

Hamars Simen Loe ga ut albumet «Pioneer» den 14. september i år. Albumet har fått god kritikk – til og med i Tyskland. Men det er ikke det eneste Simen Loe har fått. Musikeren har nemlig også fått tildelt en slant for å dra ut.

Ei god rute

– Jeg er veldig fornøyd med ruta. Det er flere steder jeg aldri har spelt før, sier Simen Loe.

Plateslipp-turneen tar ham til Kongsvinger, Moelv, Gjøvik, Engerdal, Drammen, Oslo og Hamar. Han har allerede vært i Mjøndalen og spilt en fullsatt releasekonsert der.

– Det blir spennende å se hvem som møter opp på resten av reisen. Vi har fått med oss lokale helter som support-band på hver plass.

Aldri vært på turné

– Det blir gøy å komme seg ut og spille. Jeg har aldri vært på turné før, så det blir veldig kult for meg. Vi er en bra gjeng, sier Loe.

I bandet spiller Ola Foss Eriksen, Bjørn Thomassen, Ove Westerhus og Mats Mæland Jensen. Fredrik Ryberg skal være med som lydtekniker.

– Jeg ble så glad for de pengene fra fylkeskommunen, for nå får gutta endelig hyre. De har jobba på dugnad helt til nå, forteller en ydmyk rocker.

Første gang i Hamar

Det blir også første gangen Loe spiller i Hamar med dette prosjektet. Det er altså mange nye dører som åpnes for musikeren denne høsten.

– Det er første gang Simen Loe presenteres her oppe, det gleder jeg meg veldig til.

Loe spiller først en akustisk konsert på Musikkverket, Maxi, den 3. november. Den 17. november står kulturhuset for tur, hvor Torill Beate Nilsen med band, skal varme opp.

Veien videre for Simen Loe

– Tilbakemeldingene på plata har vært overveldende. Jeg var så spent på de anmeldelsene – gikk rundt og var småkvalm i flere uker, sier Simen Loe, som håper at folk vil like det de hører på konserter også.

– Jeg håper dette kan være starten. Jeg går og tenker på album nummer to, vegen videre og sånt, sier den reiseklare musikeren, som nå jobber som sosionom.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke