21. feb
Norgesvenner: Manowar spiller to show i Hamar, for 1500 plasser per kveld. Bandet liker seg i Norge, og opptrer også i Stavanger, Bergen og Longyearbyen under sin siste turné.
 
Siste slag i Hamar
Det verdenskjente bandet Manowar ønsket seg tilbake til Hamar. Den 9. og 10. april er de tilbake på Scandic Scene.

Publisert: 25.jun.2018 14:21
Oppdatert: 25.jun.2018 14:38

Det amerikanske metalbandet Manowar ble stiftet i 1980 av Black Sabbaths tidligere bass- og pyrotekniker Joey DeMaio. Gjennom tiårene som har fulgt siden Manowars første slag, har bandet gitt ut 13 studioalbum og høstet internasjonal suksess.

Siste turné

Nå – 38 år etter Manowars fødsel, er det klart for «The final battle world tour». Fansen får bestemme hva som skal spilles, da settlista er stemt fram blant Manowars publikum. Manowar fører altså sine siste slag i 2019 på publikums premisser – og Hamar står på menyen.

Returnerer til Hamar

-We are ready to return as promised to True Metal Viking territory! They are a hungry for bone crushing, face melting metal, and that is what we will deliver, sier Joey DeMaio om norgesbesøkene.

Manowar spilte faktisk på Scandic Scene, Hamar sist i 2017 – og nå skal til returnere til «viking-territoriet», som DeMaio sier.

-De skrek ut og lovet at de skulle komme tilbake fra scenen i fjor, forteller Espen Solheim Røhne fra Venues – apparatet som booket bandet i fjor og nå.

–Grunnen til at de spiller to konserter i Hamar er at de har trofaste fans her på Østlandet, også likte de Scandic Scene – med konsertlokale og overnatting på samme sted. Slik kan de bo sammen med fansen, sier Solheim Røhne og legger til at det at det var Manowar selv som ønsket seg to kvelder i Hamar, og at de valgte Hamar framfor Oslo.

På Scandic Scene

Manowar spiller to kvelder på Scandic Scene 9. og 10. april. Slaget om billettene startet allerede mandag den 25. juni kl. 10.

Blant dem som allerede har sikret seg inngang på «The final battle world tour», er det nok noen som har stusset over billettprisen. Inngangen på Scandic Scene koster 1245 kr – av nødvendighet, ifølge Venues.

–De har med seg et produksjonscrew på om lag hundre personer, så for å booke store Manowar til en såpass liten scene måtte det bli slik. Vi har betalt godt for at de skulle komme, forteller Solheim Røhne.

Kult å kunne tilby Manowar

Solheim Røhne som selv bor i Hamar, synes det er utrolig kult å kunne tilby et sånt show i byen. -Når Manowar velger Hamar framfor Oslo er det veldig gøy, konkluderer han.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke