24. mar
Kabaret-fortelling: Hanne T. Asheim ved pianoet. Under forestillingen er det bare hun og pianoet som er «aktivert».
 
Snertent og morsomt
Med stor innlevelse og troverdighet greide Asheim alene å holde sin velskrevne kabaret-premiere intens og interessant hele vegen.

Publisert: 14.sep.2018 14:24
Oppdatert: 14.sep.2018 14:28

Hanne T. Asheims «Mennesker er så 2018» var en glede og en karusell av musikk, moro, uttrykk og humør. Premièren torsdag den 13. september på Hamar teater bød på en latterfull økt og en spesiell show-opplevelse.

Salig blanding

Selv om det ikke var noen flere enn Asheim på den tomme scenen med unntaket av et piano og en krakk, fylte Asheim ut forestillingen og greide å holde både intensiteten og interessen oppe.

Med en salig blanding av sang og historiefortelling, fikk stykket en variert form. Særlig på grunn av uttrykkene og stemmebruken til kabaret-fortelleren.

SNERTEN TEKST OG MUSIKK

Teksten var velformulert og smart. «I rommet sto et piano ustemt av å ikke bli spilt på, som derfor ikke ble spilt på», og mange andre snertne og artige strofer og sammensetninger ga manuset både dybde og variasjon.

Og musikken, den var herlig den også. Med melodiøse og humoristiske melodier, trollbandt Asheim publikum. Sangene i kabareten hadde alltid et glimt i øyet, og var både fengende og fin. Kabaret-fortelleren brukte pianoet på en gjennomtenkt måte – både til å akkompagnere sangen og til å lage små «spesialeffekter», som for eksempel å underbygge en robotstemme, eller lage en meldingsvarsellyd.

INNLEVELSE OG TROVERDIGHET

Hanne T. Asheim gikk inn i roller med sterk innlevelse og troverdighet. Med blikk, bevegelser og stemmer vekslet hun mellom karakterene i stykket og en dramatisk historiefortellerstemme. Hun var rett – og slett både et «enmannsband» og et «enmannsteaterkompani» samtidig. Hun kunne sikkert greid å håndtere både stortromme med pedal, piano, munnspill og et Shakespeare-manus i samme slengen.

Sosialt perspektiv

Noe annet som drar Asheims forestilling opp, er de samfunnsaktuelle og sosiale perspektivene som var lett tilgjengelige og synlige under all humoren. «Mennesker er så 2018» kan nok være en tankevekker for mange.

Asheim høstet masse latter og applaus av et fornøyd og underholdt publikum. Det skal en ikke kimse av. Bra saker!

Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke