24. sep
 
Eplekake
Det er få ting som slår duften av nybakt eplekake som sprer seg i huset. Denne eplekaken i langpanne kan serveres med vaniljeis eller litt pisket krem til. Bak flere og putt i fryseren, så har du når det dukker opp gjester.

Publisert: 12.sep.2018 15:04
Oppdatert: 12.sep.2018 15:04

4 stk eple - syrlige

2 stk egg

150 gr sukker

50 gr smeltetsmør

3/4 dl melk

150 gr hvetemel

1 ts bakepulver

2 ts malt kanel

2 ss perlesukker

50 gr hakkedemandler

Fremgangsmåte:

Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Skjær eplene i båter og legg dem i kaldt vann - gjerne med litt sitronsaft.

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis.

Bland smør og melk og pisk blandingen i eggedosisen.

Bland mel og bakepulver og rør det inn til slutt.

Hell deigen i smurt, liten langpanne (20x25 cm). Dryss 1 ts kanel over deigen.

Hell vannet av eplebåtene og legg dem taksteinslagt på deigen og dryss over resten av kanelen.

Dryss til slutt over perlesukker og hakkede mandler.

220°C i 30 - 35 minutter. (frukt.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke