19. sep
 
Grillet scampi

Publisert: 17.aug.2018 15:01
Oppdatert: 17.aug.2018 15:01

Grillet scampi med maissalsa. Scampi er med sin delikate farge og deilige smak populært både hos voksne og barn. Pass på at du velger ASC eller MSC-sertifiserte scampi, som er produsert på en miljøvennlig måte.Marinade:

1 dl olje

1 ss sitronsaft

1 båt finhakket hvitløk

1 ss tørket persille

1 ts tørket oregano

1⁄4 tskvernet pepper

1⁄4 tssriracha (asiatisk chilisaus) eller annen chilisaus

Maissalsa:

1 bokshermetiske maiskorn

1⁄2 stk rødløk

1 stk rød chili

1⁄2 pottefrisk koriander

1 ss honning

2 stk jalapeno

2 ss olivenolje

saften av 1 stk lime

Slik gjør du:

1. Rens scampi og fjern den svarte tarmen. Legg dem i en skål.

2. Bland sammen de øvrige ingrediensene og hell dem over scampiene. Bland godt. Dekk til og sett kaldt i 1-3 timer.

3. Tørk av det meste av marinaden og træ scampiene på to grillspyd, slik at de er lette å snu på grillen. Dryss over litt salt.

4. Grill scampiene raskt på begge sider over høy varme til de akkurat skifter farge, 3-4 minutter.

5. Hell maiskorn i et dørslag og la dem renne godt av seg.

6. Finhakk løk, chili, jalapeños og koriander og bland med maisen. Bland inn honning og olivenolje og smak til med limesaft og litt salt og pepper.

Server grillspydene nygrillet sammen med maissalsaen.

(Matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke