19. sep
 
Lys lapskaus

Publisert: 27.aug.2018 13:43
Oppdatert: 27.aug.2018 13:43

Lys lapskaus er genial mat å ha ferdig når man kommer frem til en kald hytte sent en fredag kveld. Eller som dugnadsmat til gjengen som hjalp til med flytting.

600 gr lettsaltet svinekjøtt eller lettsaltet sideflesk uten svor, i terninger

7 dl vann eller kraft

800 gr potet, i terninger

200 gr kålrot, i terninger

200 gr gulrot , i terninger

100 gr sellerirot , i terninger

1⁄2 purre, i skiver

1 ts salt

1 ts nykvernet pepper

1. Ha kjøtt i en gryte, hell på vann til det dekker. Kok opp og skum av urenhetene som danner seg på toppen.

2. Senk varmen og la det småkoke i ca. 45 minutter, eller til kjøttet begynner å bli mørt.

3. Tilsett potet- og grønnsaksterninger. Kok videre til alt er mørt, ca. 20 minutter.

Lapskaus kan også lages med kokt svineknoke eller rester av annet kokt kjøtt. Kok da grønnsakene møre først, og bland inn kjøttet i terninger mot slutten av koketiden.

4. Smak til med salt og pepper. Dryss over hakket persille ved servering.

Om lapskausen er tynn, kan den jevnes med litt potetmospulver.

Serveres med flatbrød/brød.

(Matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke