19. sep
 
Pølsepai
Pai trenger ikke være vanskelig å lage. Bruk noen pølser du har til overs, suppler med purre og gressløk, og du har en god hverdagspai til piknik eller matpakken. Spis den som den er, eller server med en deilig frisk salat.

Publisert: 14.aug.2018 12:15
Oppdatert: 14.aug.2018 12:15

Ingredienser 6 porsjoner:

ca. 8 grillpølse

1 purre

4 egg

2 1⁄2 dl melk

200 g hvitost

2 ss hakket frisk gressløk

1⁄2 ts pepper

Paibunn:

125 g smør

200 g hvetemel

2 ss vann

Slik gjør du:

1. Smuldre smør og mel i en bolle, tilsett kaldt vann. Sett deigen kaldt i ca. 30 minutter. Del deigen i porsjonsstørrelser og trykk den ut i paiformer.

2. Prikk bunnene med en gaffel og forstek på nederste rille på 200 °C i ca. 15 minutter.

3. Vask purren. Skjær pølsene og purren i skiver. Fres skivene raskt i en stekepanne med olje, og legg det over i paibunnen. Bland sammen egg, melk, ost, gressløk og pepper og hell over pølsene.

3. Stek til eggeblandingen er stivnet og paiene har fått en fin, gyllen farge, ca. 30 minutter.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke