19. sep
 
Rømmegrøt og spekemat
Rømmegrøt, spekemat og flatbrød er klassikere om sommeren.

Publisert: 27.jul.2018 10:38
Oppdatert: 27.jul.2018 10:38

Ingredienser:

1. La rømmen koke i ca. 5 minutter.

2. Sikt i halvparten av melet og rør kraftig.

3. La det stå å koke på svak varme til smøret (fettet) pipler frem. Ta av smøret med en skje før du rører inn resten av melet og sper på med melken.

4. Spe med litt melk av gangen og rør godt mellom hver gang. La grøten småkoke i ca. 5 minutter før du smaker til med salt.

5. Server med sukker, kanel og smøret fra rømmen.

Beregn 100 gr assortert spekemat per person.

(Flatbrød hører også med)

(MatPrat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke