24. mar
Lars Syljusveen: Er en nybakt rapper fra Hamar, som går under tilnavnet «Prettyboi L».FOTO: MARKUS SØGÅRD / SOEGAARDFOTOGRAFISKE
 
Utsolgt for 18-åring
Lars Syljusveen (18) har rappet under tilnavnet «Prettyboi L» siden i sommer. For han handler det om ungdomstid, energi og en konsert.

Publisert: 04.jan.2019 08:07
Oppdatert: 04.jan.2019 09:03

Lars Syljusveen er 18 år gammel, går tredje året på medier og kommunikasjon på Hamar Katedralskole, og rapper under tilnavnet «Prettyboi L».

Moderne hiphop

HA møtte den unge rapperen på Katta torsdag ettermiddag for en prat om musikken – og om en utsolgt konsert på Klubbscenen.

Sjangerlandskapet Syljusveen, eller «Prettyboi L» opererer i, er moderne hiphop og R’n’B preget av «trap»-rytmer og mange effekter. Dette er i vinden blant mange unge for tiden.

– Jeg har hørt på den musikken helt siden barneskolen og jeg digger den. Det er en spesiell energi ved hiphopen, synes jeg. Man får lyst til å hoppe og sprette. Det appellerer til meg, sier Syljusveen.

Han setter pris på typen konserter musikken framprovoserer, og startet med musikken sommeren 2018 med mål om å holde en slik konsert selv.

Energi og hanekamp

– Jeg bestemmer meg først for tema, før jeg finner en «beat», et bakgrunnsspor, på nettet. Jeg velger ut en melodi som jeg kanskje får litt høyere puls av, så kjøper jeg den og skriver en tekst til sporet. Når det er gjort drar jeg til studio hos min kamerat Linus Nilsson, som sprer sitt magiske støv over låta. Der angriper vi sangen kronologisk, før vi legger på effekter og «ad libs» – ekstra ord som skaper dynamikk i bakgrunn, forteller Syljusveen.

– Hva handler låtene om?

– Alt mulig. Livet mitt og hva som skjer rundt. Jeg kaller meg selv en ungdom, og det blir mye som er relevant til akkurat det. Med både dypere temaer, festlåter og «guttastemning». Jeg synger om det som er relevant i ungdomskulturen jeg er en del av, sier rapperen.

Det er mye tøff i trynet-faktor og hanekamp i tekstene på albumet «Siste forsøk». Dette er både vanlig og litt forventet innenfor sjangeren «Prettyboi L» tilhører.

– Men har du noe budskap?

– Musikken jeg har gitt ut til nå har ikke noe framtredende budskap. Men jeg jobber med låter nå, som kommer senere og som har mer budskap i seg, sier rapperen.

Utsolgt i kulturhuset

Konserten den 25. januar på Klubbscenen i kulturhuset er allerede utsolgt.

– Det setter jeg skikkelig pris på. Målet er at folk skal klikke skikkelig og slippe seg helt løs, sier «Prettyboi L», som nå ønsker å utvikle seg som artist.

– For det er det morsomste jeg har drevet med i hele mitt liv, sier han.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke