24. mar
Single-aktuell: Sissel Morken Gullord fra andre siden av Mjøsbrua.
 
Viser nye sider
Sissel Morken Gullord tar et nytt spennende skritt som sanger med singlen «Always on my Mind».

Publisert: 07.nov.2018 13:32
Oppdatert: 07.nov.2018 14:08

Sissel Morken Gullord fra Biri er mest kjent for sin bruk av bukkehorn – ikke minst i Disney-filmen «Frozen». Men hun har mange bein å stå på, blant annet som klassisk hornist. Og som folkemusiker har hun utprøvd formen hun selv kaller «huiing». Men stadig går hun nye veger: nå slipper hun singelen «Always on my mind» – en låt som første gang ble innspilt av Brenda Lee i 1972, og som siden er innspilt av blant andre Elvis Presley, Pet Shop Boys og Willie Nelson. Og likevel tar Sissel Morken Gullord sjansen på å tilføre sitt eget til tradisjonen. Plata er innspilt hos Jon Anders Narum på Eina, og resultatet er en lekker og ganske så personlig versjon. Det er en låt som er egnet til å overraske, ikke minst fordi Sissel Morken Gullord her igjen viser en helt ny side av stemmen sin. Det er blitt en mørk, myk og varm variant med en helt egen tyngde, og uten den nærmest skjøre lettheten hun har utforsket noen ganger før. Hun synes å søke tilbake til et klassisk populært låtmateriale, og gjør en framføring med en egen ro og underliggende dynamikk. Album ventes til neste år; med «Always on my Mind» surrende i bakhodet et sted er det mye å glede seg til.

Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke