22. feb
NYE GREP: Knut Hage, Hamar bys businessmann nummer en og mannen bak CC Hamar, synes det er synd butikker i sentrum må stenge – men tror på en ny tid – med boliger og andre tjenester. Foto: Rune Steen Hansen
 
– Ikke hyggelig at butikker stenger
Tre år er gått. Siden CC åpnet på stadion. Butikkdør etter butikkdør er spikret igjen i sentrum. Hva synes CC-Hage?

Publisert: 12.okt.2017 09:47
Oppdatert: 12.okt.2017 09:55

– Nok en butikk, Vic, stenger dørene i Hamar sentrum. Hva synes du om det, at sentrum «dør»?

– Ja, hva skal jeg svare på det …? Jeg er ikke glad for det. På oppfordring fra politikerne etablerte vi CC Hamar i den hensikt å få mer handel inn i Hamar. Da er det jo ikke hyggelig at sentrumsbutikker lukker, sier Knut Hage - som presiserer at han ikke uttaler seg på vegne av kjøpesenteret CC Hamar, det skal sjefene der gjøre.

Før han fortsetter:

– Samtidig er det fakta at det er en overetablering i Hamar-regionen, og da er det naturlig at det blir en avskalling. Men det er jo synd at dette skjer i Hamar sentrum.

– Hvorfor Hamar sentrum?

– Kanskje har ikke gårdeierne helt hengt med; både når det gjelder å utvikle sine lokaler og når det gjelder å tilpasse åpningstider. De store aktørene ønsker å etablere seg i kjøpesentre, hvor det er en sterkere drakraft for alle.

Flytter eller stenger

Eierne av klesforretningen Vic, drevet i Hamar siden 1975, meldte i går om trettifem prosent nedgang på direkten da kjøpesenteret åpnet på stadion, og ti prosent ned hvert år etter det. Nå flytter de butikken inn i kjøpesenteret CC Hamar.

Fra før har Hamar Arbeiderblad jevnlig skrevet om butikkdrivere i sentrum som har valgt å flytte eller bare gi opp. Det har vært snakk om klesforretninger, sportsforretninger, sko, sysenter, interiør, gull, bøker …

Nye muligheter

CC-gründeren Knut Hage tror det kommer nye tider. Med nye muligheter.

– Vi er avhengig av grep som forteller hvordan det skal være, slik det skal bli. Toget har gått for at store aktører, som Hennes & Mauritz, skal etablere seg igjen i Hamar sentrum.

– Det har jo vært framme flere ganger, også skrevet i lederen i Hamar Arbeiderblad, dette med fortetting av Hamar, med urbanisering av sentrum; med leiligheter og med konsepter med helse og velvære og modernisering av kontorer. Og med spisesteder. Vi ser det også i kjøpesenteret, at bespisning er viktigere. Matpakka er på veg til å bli faset ut, folk tar mat i farten, og vi tar oftere middagen ute, sier Knut Hage.

Når det gjelder trafikken i sentrum, så er han absolutt positiv:

– Jeg kjører ofte rundt i Hamar på lørdager. Det er bra med mennesker i sentrum, mange aktiviteter. Bra besøk på kafeer og på restauranter.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no