23. feb
ILLUSTRASJONSFOTO: NTB Scanpix
 
Åpner Innlandets første jordmorklinikk
Onsdag åpnet Anne Kristine Stubberud (43) Innlandets aller første jordmorklinikk.

Publisert: 09.aug.2018 08:43
Oppdatert: 09.aug.2018 09:00


Brøttum-kvinnen har lang erfaring som jordmor i det offentlige, og ser at det er stort behov for et utvidet tilbud til gravide.

– Mange gravide ønsker mer oppfølging enn den ene ultralydundersøkelsen det offentlige gir, sier Anne Kristine Stubberud.

Hun sier til HA at hun ønsker å gi et spesielt tilbud til gravide med ultralydundersøkelser og ordinær svangerskapsomsorg.

– Gravide kvinner trenger ikke henvisning fra lege for time hos meg, sier hun.

Foreløpig er hun eneste ansatte i Jordmorklinikken Innlandet AS på Mjøssenteret i Moelv. Der deler hun lokaler med Moelv Spesialistsenter.

Foreløpig vil klinikken være åpen på onsdager.

– Jeg starter opp med én dag i uka. Mitt håp er at dette skal bli et tilbud som vokser og at det blir behov for flere dager, sier hun.

Anne Kristine Stubberud er selv utdannet jordmor. Hun har videreutdanning fra nasjonalt senter for fostermedisin i Trondheim.

Hun har mange år bak seg som jordmor i det offentlige på Lillehammer. Senest jobbet hun på fødeavdelingen på Lillehammer sykehus.

Parallelt med driften av Jordmorklinikken Innlandet jobber hun på timebasis i bedriftshelsetjenesten Frisk, der hun følger opp gravide kvinner i arbeid.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
JORDMORKLINIKK: Anne Kristine Stubberud. FOTO: PRIVAT
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke