24. mar
 
Åpner kro i Bolleland
Eventyrlige Bolleland. Det startet med et brett med 12 boller på bensinstasjonsdisken, det selges i dag nærmere to millioner boller årlig – og nå åpnes Bolleland Kro.

Publisert: 08.nov.2018 11:01
Oppdatert: 08.nov.2018 11:08

– Vi ble møtt av et flaggtog utenfor her på morran, det var gågruppa på Espa, smilte to av eierne, Roger Danielsberg og Morten Støen onsdag kveld.

Den offisielle åpningen er lørdag, men de klarte ikke å holde seg så lenge, denne ivrige gjengen. Kroa var klar, maten var klar, folka var klare – og kundene var klare. Og da ble det stekt flesk, kjøttkaker, hjortekarbonader, pizzabuffé, tacobuffé, røye med rømmesaus, rødspette, burgere – og mer til. Og selvsagt boller.

– Det har vært bra med folk hele dagen, sa Morten Støen.

– Og kundene, har de vært fornøyde?

– Jeg har ryddet bord her i hele dag og bare salatblader og noen få tomatbåter har ligget igjen på tallerkenene.

Eiertrio

Den internasjonale kjeden Marche trakk seg ut av Norge, den gamle vegkroa ble ledig – og gutta nede på bensinstasjonen begynte å kikke litt på eiendommen oppi skråningen.

Roger Danielsberg, Morten Støen og Rune Gulbrandsen eier en tredjedel hver av Espa Servicesenter AS, mest kjent som Bolleland. Rune startet midt på nittitallet. Morten begynte som ekstrahjelp i 1997 og Roger begynte på bensinstasjonen i 1998. Det som en gang var en helt vanlig bensinstasjon ved E6 på Espa er i dag kjent land og strand, og til og med langt utenfor Norges grenser – og signaturvaren er nystekte boller.

I 2017 omsatte Espa Servicesenter AS for åtti millioner kroner, butikken har vokst år for år – og med 42 ansatte er bedriften stor i Stange kommune. Og Bolleland vokser. Og med Bolleland kro tipper eierne at det er arbeidsplasser for seksti i kongeriket før nyttår.

Seks millioner pluss

– Veksten er imponerende. Gir den også utfordringer?

– Utfordringen er plassen på de store dagene. Med bedre muligheter på uteområdet, så kunne vi håndtert mer, sier Roger Danielsberg og Morten Støen.

Nå bød muligheten seg. Og for sånn cirka seks millioner pluss, kjøp og oppussing, så har Bolleland fått sin egen kro.

– Boller er jo signaturen, men vil kroa også få sin signaturrett?

– Stekt flesk, kanskje. Og vi har jobbet fram en egen hamburger. Og vi må få nevne hjortekarbonade også.

Gjestene er der allerede, men lørdag er den offisielle åpningsdagen; med Strandlykkja blanda kor, ordførerbesøk, kaffe og marsipankake – og visstnok en hemmelig gjest …

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke